Kävimme tänään kontrollissa Oskarin sikaripunkkivaivan takia. Tulehdus on saatu pois ja lääkärin mukaan tilanne ei ole muuttunut pahempaan suuntaan, vaan vaiva en PAIKALLINEN.

Koska sikaripunkki on paikallisena, lääkäri uskoo siihen, että oma vastustuskyky saa taudin nujerrettua, kunhan vaan tuetaan sitä näillä lääkkeillä ja rasvahappovalmisteella. Taistelusta on tulossa pitkä, eikä kuoppiin ole vara jäädä makaamaan, ettei sikarit leviä. Syitä sairastumiseen saataa olla monia .... stressi, aikuistuminen ja siitä aiheutunut hormoonien muutos ..... ja vaikka ruuan vaihto toisenlaiseksi, minkä teimme taannoin, koska käyttämämme ruoka oli tilapäisesti loppu ja vaivat alkoivet silloin samalla.

Oskarille vaihdettiin antibiootti synoluxista kefalex:iin. Muuten jatketaan rasvahappojen antamista ja terra-poly rasvan laittamista ...... ennen kuin saadaan nujerrettua tämä vaiva, menee siihen monta kuukautta. Emme halua helposti siirtyä niihin "vahvoihin" lääkkeisiin, koska niissä on paljon pahoja sivuvaikutuksia ja vaikka paraneminen olisi näin hitaampaa, on se turvallisempaa.

Jatkossa tulemme tarkkaan tutkimaan mitä Oskarille annetaan ruuaksi ...... sellainen ruoka on hyvää, missä rasvahapot on kohdalaan, ne tukevat Oskun elimistöä torjumaan tälläiset vaivat tulevaisuudessa.

2075100.jpg

tilanne 17.11.08 sikaripunkki se sitten oli

2136698.jpg

tilanne 11.12.08 .... laikku ei ole laajentunut, mutta tulehdus kurissa

Tammikuussa otetaan ensimmäiset vertailunäytteet karvoista ja katsotaan onko punkkilauma lähtenyt pienenemään.