Kävimme Oskarin kanssa tänään kontrolloimassa sikaripunkkilauman tilannetta. Tilanne jännitti, kun olo oli toivoa täynnä, koska Oskarin poskeen oli alkanut kasvamaan jo pieni parransänki.

Ensimmäiseksi otettiin karvanäyte, joka todettiin puhtaaksi ..... jo se aiheutti valtaisan ilahtumisen tilanteesta. Seuraavaksi otettaisiin raapenäyte, mutta koska alue on aivan silmän vieressä, jouduttaisiin Osku rauhoittamaan ...... aina nuo rauhoittamiset tuntuvat arvelluttavalle, mutta nyt se olisi pakko tehdä. Oskari sippasi nopeasti ja raappeet saatiin hyvin otettua, lääkäri jopa kehui Oskua rauhalliseksi pojaksi, kun lääkärissä olo ei häntä ole koskaan hermostuttanut.

Vihdoin tuli tieto näytteestä ...... se oli PUHDAS !!! Olisin voinut hypätä tasajalkaa ilmaan, koska oli se niin hieno tieto ...... vielä toinen puhdas näyte myöhemmin ja Oskari todetaan täysin terveeksi. Oli hieno tunne, kun rutistin Oskaria sylissä .... oli todella huojentunut olo, kun paljon tuota tilannetta mietittiin ja seurailtiin ..... leviääkö se vai ei.

Nyt jälkeenpäin ajateltuna, se Oskarin punkki oli sen verran pieni (paikallinen), että se meni aivan itsestään ohi, kunhan tuettiin vain Oskarin omaa vastustuskykyä. Tätä meille hoettiin monesti lääkärissä, mutta kun on aina kuullut pahoja tarinoita tuosta ötökästä, niin tietysti pelkäsi pahinta ...... tämä oli varmaan Oskarin murrosiän tuoma vaiva, minkä Oskari selätti aivan itse.

Pieni varjopuoli tietysti oli pitkällä antibioottikuurilla ..... korviin tuli hiivaa, mutta nyt saatiin jättää antibiootit pois ja tilanteen pitäisi alkaa helpottamaan. Saatiin korviin pesuliuoksia, koska mitään kortisonipitoista ei vielä uskalla käyttää.

Oskari oli vielä päivällä kun lähdin töihin hieman pökkyrässä rauhoituksen jäljiltä, mutta kun mamma tuli kotiin, meni Oskari jo ulkoilemaan tarhaan. Ostin Oskulle palkaksi sellaisen "lihiksen", minkä saa ottaa kun järki luistaa taas normaalisti.



poskesta otetut raapenäytteet näkyvät selvästi, mutta paranevat kuulemma nopeasti







Oskun "lihis"



takan vierellä on hyvä lepäillä toisten "ruttunaamojen" kanssa