Matilla sattui siis pieni tapaturma. Aamulla kun mamma antoi pikkuisille ruokaa, huomasi hän että Masa "sirraa" silmäänsä. Silmä vaikutti aralta ja yritimme sitä lampulla katsoa, mutta ei siitä mitään tullut ...... päätettiin odottaa siihen kunnes herään yövuoron unien jälkeen klo 11.00

Matti piteli silmäänsä edelleen osittain kiinni, mutta innostui silti suuresti juuston antamisesta, eikä silmä vaivannut ollenkaan. Menin silti tilaamaan ajan lääkäriltä ja sainkin se iltapäivälle.

Lääkärissä huomattiin Matilla pieni naarmu silmässä, kun siihen laitettiin väriainetta. Pienten leikkiessä (melkoisen rajussa nykyään) on saattanut Maijakin pikkasen tönäistä siihen. Lääkettä tuli niin silmään kuin suunkautta antibioottiakin. Laku vainaa puhkaisi aikoinaan silmänsä orapihlaja-aidassa ja se parani hyvin, kun sai siihen hyvät lääkkeet ..... Matilla ei onneksi ollut niin paha jälki.

Jo ensimmäisen rasvauksen jälkeen Matti piti silmäänsä auki ja alkoi jo touhuamaan toisten kanssa ...... nyt vaan kauluri kaulassa.