Nyt on sitten takana voittaja 2009 näyttely, mutta olo ei kyllä tunnu oikein voittajalta. Tiesimme jo etukäteen tuomaroinnin olevan tiukka, mutta tiukkuus sitten hieman yllätti.

Jo ennen näyttelyä olimme hieman menettäneet toivoa mustuaisten suhteen, koska Maijalla alkoi juoksu reipas viikko sitten ja Matti päätti aloittaa syömälakon samaan aikaan. Matille yritettiin vaikka mitä ruokaa tarjota, mutta kun mikään ei maistunut, niin Matti laihtui ikävästi juuri näyttelyn alla. Maijalla taasen ruoka kyllä maistui ja jouduimme hieman toppuuttelemaan, ettei kävisi samoin kuin edellisessä juoksussa, että Maija turpoaa norpan näköiseksi tyttöseksi. Oskarille ruoka maistui myös, vaikka hänelläkin kiinnostusta Maijaa kohti on, mutta ruokakuppi voittaa nartun ja Osku nuoleekin huolellisesti kupin puhtaaksi, vaikka hänellä siinä onkin pelkkiä diettinappuloita. Pelkkä syömättömyys ei ole Matin ainoa ongelma, vaan suunnaton ikävä siskon seuraan .... he kun ovat olleet aina tiivis erottamaton pari ja nyt leikkikaveri on eristetty toiseen huoneeseen. Maijan edellisellä juoksulla oli sama juttu ja kun Maija pääsi takaisin poikien luokse, oli riemu mustuaisilla molemminpuolista.

Näyttelyyn lähdimme todella aikaisin ja klo 04.00 ..... halusimme varmistaa parkkipaikan ja hyvän paikan kehän laidalta. Molemmat onnistuivat loistavasti ja pääsimmekin molemmissa lähelle määränpäätä :))

Matilla oli taas tyypillinen lentoonlähteväfiilis ja häntä jouduttiinkin siinä ennen kehää toppuuttelemaan. Kehässä Matti tuntui jopa ehkä liiankin rauhalliselta, koska hänen innostamisensa makupaloilla ei oikein onnistunut, kun ei niitä tahtonut ottaa ja kehänlaidalla olevat koirat ja ihmiset tuntuivat kiinnostavan enemmän. Pöydällä Matti ei oikein viihtynyt, koska tuomarin ottaessa kiinni takajaloista, teki Masa pakituksen maahan ja tuomari ystävällisesti pyysikin minua antaa Matin nousta itse siitä pystyyn ...... kyllä Masa siitä sitten nousikin, mutta hieman paketti tuntui olevan hajallaan (Matille on nyt käynyt toisen kerran näin .... edellisen kerran Hämeenlinnassa, lieneekö sisänäyttelyiden hankaluus, mita Masa nyt vierastaa). Kävely ja seisominen meni mielestämme kohtuullisesti, vaikka niissä on arvostelun mukaan hieman vielä hakemista, mutta kunhan saadaan Matin lihasmassa takaisin, niin eiköhän nekin siitä korjaannu. Matti sai pelkän H:n, mikä tuntui todella suurelta pettymykseltä juuri silloin, mutta kun sitä nyt jälkikäteen miettii, niin se oli Matin kunto juuri silloin ja uutta parempaa lähdetään hakemaan sitten ensivuonna ..... tosin Matti pitää saada nyt syömään kunnolla, että ne kadoitetut lihakset saadaan takaisin.

Oskari oli seuraavana vuorossa ja Oskarilla menikin tuo esiintyminen rutiinilla. Pöydällä tuomari halusi innostaa Oskua ja eihän O:ta siihen paljoa tarvitse pyytää ja Osku palkitsikin tuomarin muutamalla pusulla. Oskari sai EH:n ja sijoittui vielä kilpailuluokassa kolmanneksi. Oskari piti vielä tasonsa hyvin ja ollaan todella tyytyväisiä meidän köllikän suorituksiin :))

Viimoisena oli vuorossa Maija, joka meni kehään Helenan kanssa. Alunperin Maijan olisi pitänyt esiintyä minun kanssa, mutta päätettiin siinä kehien välillä, että Helena vie Maikun. Maija pikkuinen esiintyi taas hienosti ja hänellä onnistuivat kaikki osa-alueet. Maijalla onnistuu tuo pöytä aina rutiinilla ja tuomari sanoikin hauskasti, että Maijalla se onkin "kunnon lompsa", viitaten Maijan "hieman" turvonneeseen takapäähän :)) Maija sai EH, mikä oli todella suuri ilon aihe meille.

1260688820_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Matti

1260688845_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Oskari

1260688932_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Maija

(kaikki kuvat: Jenna Saarinen)

ARVOSTELUT KOTISIVUILLA